Lukiokuraattori ja lukiopsykologi

Lukion koulupsykologi- ja lukiokuraattorityön keskeinen tavoite on tukea ja ohjata opiskelijaa opiskeluun, kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä sekä edistää opiskelijoiden ja koko opiskeluyhteisön psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Lukiokuraattori ja koulupsykologi osallistuvat oppilaitoksen opiskelijahuollollisen työn suunnitteluun, kehittämiseen ja toteuttamiseen mm. oppilaitoksen moniammatillisessa opiskelijahuoltoryhmässä.

Lukiokuraattori ja koulupsykologi tapaavat opiskelijoita yksilökäynneillä sekä tekevät tarvittaessa yhteistyötä opiskelijan vanhempien, oppilaitoksen henkilökunnan, muun sosiaalisen verkoston sekä eri viranomaistahojen kanssa opiskelijan tarvitseman tuen turvaamiseksi. Opiskelijan kannattaa ottaa yhteyttä koulupsykologiin tai lukiokuraattoriin jo siinä vaiheessa, kun ongelmat ovat vielä pieniä. Keskustelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia.

Lukuvuosi 2022-2023:

 • Lukion koulupsykologi Leena Lyytikäinen p. 040-502 6194
  Koulupsykologiin voit olla yhteydessä, kun tarvitset tukea mm. oppimiseen tai opiskeluun, elämäntilanteen muutoksiin, ihmissuhteisiin tai jaksamiseen ja mielialaan liittyvissä asioissa.
  Koulupsykologin löydät opiskeluhuollon tiloista pääsääntöisesti maanantaisin ja torstaisin.
 • Lukiokuraattori Sari Ukkola p. 040-481 9962
  Lukiokuraattoriin voit olla yhteydessä mm. opiskeluun, kaverisuhteisiin, perhesuhteisiin ja opiskelijan elämässä tapahtuviin muutoksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi lukiokuraattorilta voi saada ohjausta taloudellisissa asioissa.
  Yhdessä voimme miettiä ratkaisuja ja selviytymiskeinoja. Ota yhteyttä jo silloin, kun huolet ovat pieniä! Keskustelut ovat vapaaehtoisia, luottamuksellisia ja maksuttomia. Myös ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat voivat saada tukea koulukuraattorilta.
  Mikäli en pysty vastaamaan puheluusi, jätäthän yhteydenottopyynnön vastaajaan. Muista mainita nimesi, puhelinnumerosi ja lukiosi. Yhteydenoton voi tehdä myös Wilmaviestillä. Kuraattorin löydät opiskeluhuollon tiloista pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin.